Čarobna kućica 2

Nakon decenije uspešnog rada, naš vrtić proširio je svoju delatnost i na opštinu Savski venac, pa je 2016. godine otvoren još jedan objekat vrtića „Čarobna kućica“ koji se nalazi u Maleškoj ulici.
Ovaj objekat nalazi se u naseljenom mestu i lociran je tako da je smešten u razvijenoj saobraćajnoj mreži i omogućen mu je prilaz različitim prevoznim sredstvima. U neposrednoj blizini objekta nalaze se prostrane zelene površine i parkovi, kao i značajni kulturni, sportski i verski objekti.
Deca uzrasta od jedne godine do polaska u školu borave u kući na sprat ukupne površine od oko 170 m2. Prilikom opremanja prostorija, vodilo se računa kako o njihovoj funkcionalnosti, tako i o estetici prostora, pa deca borave u lepo uređenom i za njihov razvoj podsticajnom okruženju.
Boravak dece na svežem vazduhu i fizičke aktivnosti na otvorenom su od velikog značaja za njihovo zdravlje i celokupan razvoj. Upravo zato naša deca veliki deo dana koji borave u vrtiću provedu i van objekta. Prostor van objekta obuhvata dvorište koje je ograđeno i dobro obezbeđeno u odnosu na ulicu. Ukupna površina dvorišta je 250 m2. Veći deo dvorišta je travnata površina na kojoj je zasađeno listopadno i četinarsko drveće. Tu su smešteni i rekviziti za igru na otvorenom, kućica znanja, golovi i lopte, raličita kolica i kamioni, ljuljaške, tobogani. Pored travnatog dela, jedan deo dvorišta je popločan i on je pogodan za realizaciju različitih radionica na otvorenom. Osnovni cilj kada je rad sa decom predškolskog uzrasta u pitanju jeste stvaranje najpovoljnijih uslova za celokupan psihofizički razvoj dece. U okviru kvalitetno struktuirane vaspitno – obrazovne sredine nastojimo da podstaknemo procese koji deci omogućavaju da upoznaju sami sebe i svoje sposobnosti, da razvijaju odnose uz sticanje iskustva i znanja o drugima, da spoznaju svet oko sebe i razvijaju načine delovanja na njega.

Kuća površine

Dvorište površine