Posebni programi i radionice

Pored redovnog programa u vrtiću se organizuju posebni programi i brojne radionice:

 

Škola engleskog jezika

 

Škola engleskog jezika – četiri puta nedeljno po sat vremena. Oksfordski program „English with Elie“. Deca od 2,5 do 7 godina pevaju, recituju, glume, igraju, crtaju, popunjavaju radne listove – sve na engleskom. Učenje je lako i zabavno jer ih ne uči profesor već englesko slonče Elie koje živi u vrtiću iza prozorske ogradice!

 

Dramska radionica

 

Dramska radionica – glumica Marija Puškarov uči decu da jasno govore, recituju, pokažu svoja osećanja, artikulišu pokret i na taj način reše neke razvojne probleme koji ih muče.

 

Muzička radionica

 

Muzička radionica „Šum, ritam, ton“ – pevanje , slušanje muzike, prepoznavanje instrumenata i sviranje na klavijaturi , gitari, udaraljkama.
Škola plesa za predškolce – dečja muzika sa koreografijama (imitiranje životinja, instrumenata telom i pokretom), igre iz narodne tradicije, kao i moderan ples, valcer, samba…

 

Dečje igre nekada i sad

 

„Dečje igre nekad’ i sad’“ – motoričke i društvene radionica „E baš hoću da se lepo ponašam“- zabavno je i lako biti fin uz časove lepog ponašanja.

– Logopedske vežbe – ako liba libi glize lep tu je nas logoped.

– Likovni atelje – uz redovan program, stručni saradnik za likovnu umetnost organizuje visoko kreativne radionice koristeći najraznovrsnije materijale i tehnike kroz grupni rad. Naš prostrani vrtić kao da je mali za toliko radova.

– „Nauka za decu“ – eksperimenti i ogledi. Sve te flašice, voda, ulje , mirisi…baš je zanimljivo.

 

Nastava u prirodi

 

Ono po čemu se naš vrtić razlikuje od drugih jeste mogućnost nastave u prirodi. Koristimo prednosti okruženja da boravimo što više na čistom vazduhu- igramo se i učimo dok nam se rumene obrazi. Šetamo do mini ZOO vrta i jezera „Košuta“, Miloševog konaka i Hajdučke česme. U šetnji i smehu učimo o prirodi, životinjama, istoriji. Kod „Košute“ se igrama sa patkama i zekama, u konaku nas svi znaju i tu na licu mesta učimo istoriju, na Hajdučkoj česmi punimo flašice vodom…. U prostranom dvorištu organizujemo izložbe naših radova na otvorenom.

 

Veseli petak ( Happy Friday)

 

U petak uveče roditelji imaju mogućnost da dovedu dete u vrtić na žurku u pidžamama, a oni, rasterećeni brige, provedu prijatno veče sa prijateljima. U subotu ujutro dolaze po dete.